klik......klik

Jentik Ckit...

Tuesday, August 27, 2013

Friendships forever

Setahun lebih Berkhidmat di Penjara Bentong ...
Kerinduaan di tempat lama masih terasa ....rindu suasana di sana 
Sentiasa berhubung dengan rakan-rakan disana
Akan tetapi ...di sini ikatan persahabatan dengan rakan-rakan baru seperti lama bersama
Keletah mereka ,kenakalan dan gerak geri membuatkan diri terasa sangat gembira ...
Cuma seorang demi seorang pindah ..mula Duan ke Kuantan 
Ati ke Dungun dan my little sweet sister Ina Pontian ....miss u all..
Persahabatan selamanya 

Wednesday, July 13, 2011

Afif going 14th

Sekejap aja my son dah going 14th .And banyak pekara berubah well dah remaja so i have face corak tumbesaran anak i .By the way as mak ,i kena observe my son ..bukan kongkongan tapi i kena buatkan barrier so that something yang tidak diingin akan happen .peringkat remaja inilah dugaan buat i and hubby ..hope my son will understand ...i believe that he is good guy and mature above the age ...hope and doa that my son will be anak yang soleh ....

Monday, February 21, 2011

Selsema

Hari ni ...memang tidak sihat tahap oren daahh,akan tetapi kena kerja jugak...adoi ...sabar jer lah ...tak pe mak ni iron lady kannnn...no matter what kena teruskan ....doakan kesihatan ku...

Wednesday, February 16, 2011

JPA

Aduh ...kenapa lah susah sangat nak dapat tukar nih ...dah penat dah ...nih bukan sebab apa ,sebab kesakitan di tulang  belakang yang tak tertahan ...mungkin org di JPA ni..nak tunggu sampai aku tak boleh berjalan baru dapat tukar ...
Kesakitan ini bukan nya saja-saja tapi yang amat sangat .. sehingga nak bangun pun terasa sakit ..ini dah mulai kebas-kebas ...tak faham lah ..apa lagi yang hendak dilakukan ...
Stlye saya bukan nak menjerit kalau sakit ..tapi saya lebih suka berdiam ... menahannya ..
Bukan apa,, nak rintih pun tak guna sebab kesakitan itu hanya saya sahaj yang  menanggung ..
Apa yang saya fikirkan anak-anak...saya doa supaya saya dapat membesarkan anak-anak ..dengan sendiri ..biarlah sakit ini saya rasa sendiri ...saya tidak mahu kesakitan yang saya tanggung ini menganggui pembesaran anak-anak saya ...Ya allah pelihara lah kesihatan ku ini...

Friday, February 11, 2011

11 in my heart

Indahnya nombor 11
11.2. my late sis...Norzawani
11.3. my own besday
11.8. my little princess
such a nice number to remember
My allah bless

Mungkin tanpa perasaan
hari ini Zara dah 6 month ....

Friday, February 4, 2011

positif lahhh

Masalah akan selesai sekiranya kita sentiasa positif dan baik sangka seseorang ...riak wajah kita akan nampak ceria ...Semalam adalah pengajaran bagi saya ,saya lega apa yang terjadi dapat diselesaikan dengan berhadapan atau bersemuka ...walaupun ada pihak yang tidak boleh terima hakikatnya ianya berjaya diluah kan antara satu sama lain....ya allah kau permudahkan dan buka kan hati ini dengan pekara-pekara yang baik-baik.Ya allah sentiasa lah mengingatkan ku bahawa setiap yang buruk itu datang nya dari diri ini dan moga kau sedarkan aku ..dan baik itu datangnya dari mu ya allah,.amin ..

Wednesday, February 2, 2011

Doa

ya allah ,moga hari-hari mendatangkan ku ini tidak membenci sesiapa ...semoga aku sentiasa menyayangi orang-orang disisi ku ..terutamanya emak ,suami,afif ,zara ,adik beradik ku ....